Életre keltjük a Műanyagot.

Plasztikus betűk

Miért a plexi?

A plexi, más néven polimetil-metakrilát egy fantasztikusan sokoldalú anyag. Roppant előnyös tulajdonságaiból fakadó széles körű felhasználásának köszönhetően már régóta szerves részét képezi a reklámiparnak. Viszonylag könnyen és jól formálható, kimondottan esztétikus, hosszan ellenáll az UV-sugárzásnak, így kül- és beltérben is gond nélkül használható. Ami az anyag színét és vastagságát illeti, a variációk száma szinte végtelen, így nem csoda, ha napjainkra a plexi a dizájnerek, forma- és arculattervezők által leggyakrabban használt anyagok egyike lett.

Plexi termékek megmunkálása, plexi vágás

A plexi vágás és megmunkálás viszonylag egyszerű folyamat, és az anyag kedvező tulajdonságai mellett ez a másik kulcsa az üvegszerű, átlátszó műanyag elterjedt felhasználásának. A plexi fűrészeléssel, marással és lézervágással is megmunkálható. Könnyebb az üvegnél, ugyanakkor sokkal inkább törésálló, így jóval biztonságosabb is. Elképesztő lehetőségeket hordoz magában arculati és designelemek vonatkozásában, így egyáltalán nem meglepő, ha manapság úton-útfélen plexitáblákba és –feliratokba botlunk.

A plexi felhasználása a TZKY Design-nál

1995-ben alapított cégünk a kreatív megoldások híve, és ehhez keresve sem találnánk jobb alapanyagot a plexinél. Hogy mi minden készíthető plexiből? Szinte bármi, ami egy cég stílusát kifejezheti: klasszikus és egyedi feliratok, arculati elemek, cégtáblák, logók. Emellett a plexi dekorációs elemként is felhasználható, sőt, a lakberendezésben és a belsőépítészetben is egyre nagyobb szerepet kap. A korszerű megoldásoknak és kreatív megmunkálási lehetőségeknek köszönhetően a minőségi megjelenítés nálunk nem lehet kérdés, legyen szó akár hagyományos, akár energiatakarékos LED-világítással kombinált kivitelezésről.

A designnak helye van a mindennapokban – hangzik a filozófiánk, amely visszaköszön az általunk tervezett és megalkotott sign elemekről és egyedi tárgyakról. Ha Ön is úgy gondolja, hogy a cégére jellemző igényességnek az arculatban is meg kell mutatkozni – hisz tudjuk, mekkora erő rejlik az első benyomásban –, akkor bízza ránk a reklámtábla készítés feladatát a tervezéstől a kivitelezésig, de profi csapatunk az Ön kész ötleteit és terveit is valóra váltja!